Suomeksi  |  In English
 


 

Poimintakone | Penkinteko | Taimivaunu ja istutus | Harsonkeräys ja levitys | Muita

Penkinteko- ja kalvonlevityskoneMuovin tai biokalvon levitykseen tarkoitettu kone, joka muotoilee penkin ja levittää kalvon sekä tihkuletkun samalla ajokerralla. Se on suunniteltu 1m leveän kalvon levitykseen, mutta on säädettävissä myös 1,2m leveälle kalvolle. Myös penkin korkeus on säädettävissä.

Koska kone on hinattava, on ajojälki erittäin tasainen. Penkki muokataan ja tiivistetään kartiorullalla. Kalvo kiristetään pehmeillä kottikärryn pyörillä, jonka jälkeen reunat peitetään ja jälki tasoitetaan. Kalvon kireyttä voidaan myös säätää ajon aikana. Koneessa on tuulensuoja levy, joka estää tuulen tarttumista kalvoon. Tihkuletkukelassa on jarrut estämässä liian nopeaa pyörimistä. Penkistä tulee tiivis ja tasainen, joten kalvo pysyy hyvin maassa eivätkä taimet peity sen alle. Tihkuletku tulee viiden sentin syvyyteen penkin reunaan. Rivin merkkauspyörän etäisyys koneesta on säädettävissä hydraulisesti, mikä mahdollistaa erilevyiset rivivälit.

Koneessa olevaan rullakasettiin mahtuu viisi kalvorullaa, ja tihkuletkua mahtuu samoin viisi rullaa telineeseensä. Rullan vaihto on puoliautomaattinen. Kuskin lisäksi levitykseen tarvitaan avustaja, joka vaihtaa kalvo- ja tihkuletkurullat, tekee rivin aloitukset ja lopetukset sekä valvoo työjälkeä. Ajonopeus on 6-8km/h olosuhteista riippuen.

Tihkuletkunkelauskone

Trukkipiikkeihin tuleva kela, jolla kerätään tihkuletkut pois pellosta. Kelausnopeus noin 5ha päivässä. Kelassa on portaaton hydraulinen nopeudensäätö edestakaisin. Kelat ovat yhteensopivia kalvonlevityskoneen kanssa.